Telphone: 051/221-008

Email: jvp-grad-krk@ri.t-com.hr

Izdvojeno

JVP Grada Krka bogatija za jedno novo vozilo

16. veljače 2021. godine u Policijskoj akademiji u Zagrebu upriličena je svečana primopredaja prvih 20 od ukupno 94 vatrogasna vozila nabavljenih u okviru projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” koji je realiziran u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova se financira 85% iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegov je cilj povećanje spremnosti, funkcionalnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Jedno od 20 spomenutih vozila, točnije navalno vozilo – dugo, dodijeljeno je JVP Grada Krka kao krajnjem korisniku. Vozilo je napravljeno na podvozju Mercedes – Benz Atego dok je nadogradnja i opremanje vozila odrađeno od strane tvrtke WISS d.o.o. iz Poljske. Na vozilu se nalazi oprema za gašenje požara te ima spremnik vode kapaciteta 2500 litara i 400 litara pjenila. Pored navedenog, vozilo je također opremljeno sa termovizijskim kamerama, detektorima plina, te baterijskim hidrauličnim alatima Weber i još puno toga.

Primopredaju vozila su izvršili v.d. zapovjednika Goran Grubišić i Vatrogasac – vozač vatrogasnog vozila Vedran Čutul.

Navedeno vozilo će svakako naći svoju primjenu u Postrojbi i biti od pomoći vatrogascima pri obavljanju zadaća na intervencijama što će biti na dobrobit svih žitelja otoka Krka. Nadamo se da će nas dobro služiti i da ćemo ga što manje koristiti.