Telphone: 051/221-008

Email: jvp-grad-krk@ri.t-com.hr

Obuka DVD-a

obukaU periodu od studenog 2013 do veljače 2014g. održan je tečaj sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvima otoka Krka po programu  za osposobljavanje u zvanju VATROGASAC. Tečaju su pristupili članovi DVD-a NJIVICE, DVD-a BAŠKA, DVD-a DOBRINJ i DVD-a KRK.  Prva je to stepenica i uvod u  Vatrogastvo općenito, da bi mlađi članovi zajedno sa starijim kolegama mogli učestvovati na budućim intervencijama. 

Osim što DVD-a  okupljaju mlade ljude i stvaraju neprekidivu vezu prilikom rada na intervencijama, tu su druženja i zajedništvo koje nastaje uzajamnim pomaganjem i nerjetko pružena pomoć kome god je potrebna, a neizostavna su potpora i ispomoć profesionalnim vatrogascima prilikom intervencija, te svakako vatrogasna snaga na koju se u svakom momentu društvo može osloniti.

Zbog svega navedenog DVD dužna su konstantno se obučavati i vježbati, da bi uvijek bili spremni, pa je tako i ovim održanim tečajem podignut stupanj spremnosti DVD-a, tj. mladih vatrogasaca, koji su dobili prvi stupanj naobrazbe u vatrogastvu.

Tečaju je pristupilo 21 osoba, a završilo 15 vatrogasaca, a održan je u organizaciji Područne vatrogasne zajednice otoka Krka, sa provjerenim instruktorima:

JVP GRADA KRKA

Zapovjednik Dinko Petrov dipl.ing.

Zamjenik zapovjednika Saša Rukavina dipl.ing.

Voditelj grupe Nenad Brusić 

Vatrogasac-vozač Branko Jurina

PVP DINA

 Zamjenik zapovjednika Naim Bulat